Tips om te
 
 

Når du tilbereder vores teer, vil du opdage at de opfører sig anderledes end alm. te.

Hvis du lader teen blive i kanden eller i koppen i længere tid, vil du opleve, hvordan den skifter karakter, efterhånden som den trækker i længere tid. Det skyldes at det er meget forskelligt, hvordan krydderierne med tiden afgiver deres smag og folder sig ud. Nogle teer bliver til sidst for stærke, og så skal teen op, hvis det f.eks. bare er en enkelt lille kop man tilbereder. Men til en hel kande kogende vand vil et par tebreve bare kunne blive i kanden, og her vil man opleve de mange fine smagsnuancer der folder sig ud, selv efter længere tid. Vi har forarbejdet teerne, så de smager godt efter allerede 3-4 minutters trækketid, men mange af teerne kan sagtens tåle at trække længere. Bliver teen til sidst for stærk kan man komme lidt ekstra vand i.

Vi har valgt at nogle teer både kan købes som tebreve og som løs te. Er der en te du rigtig godt kan lide, får du din te med en endnu bedre smag og til en meget billigere pris, hvis du vælger løs te.

Fordelen ved tebreve er, at du hurtigt og nemt kan lave dig din yndlings-te eller lige snuppe en pakke med på arbejdet eller til rejsen etc. Når du tilbereder din te fra tebreve, er det en god idé at massere tebrevet nogle gange mens den trækker, det hjælper den gode smag ud i teen.

Her kan du læse lidt om tilberedning:

EterniTea Classic
EterniTea Spice'n'Green
EterniTea Chai
EterniTea Spice'n'Rose
EterniTea Spice'n'Black
AngelTea Ginger Lemon
AngelTea Sweetspice
AngelTea Lemon Green

tilbage til topTilberedning af EterniTea Classic:

Classic er en forholdsvis drøj blanding. Et tebrev rækker til flere kopper te. Put f.eks. et par tebreve i en stor kande med kogt vand og lad dem ligge deri. Efter ca. 4-6 min smager teen godt. Hvis du lader brevene blive i kanden, vil du opleve, hvordan smagen bliver mere og mere kraftig, men stadig en dejlig smag.

Hvis du køber teen som løs te, vil du med meget lidt te kunne få en rigtig god smag. Kom den løs i kanden og efter nogle minutter falder det hele ned på bunden. På denne måde får du den fulde oplevelse af teens vidunderlige smag.

Classic bliver ikke bitter, men den kan godt blive så stærk at krydderierne "kammer over". Så skal du bare komme lidt mere vand i og lade den stå lidt.

tilbage til topTilberedning af EterniTea Spice'n'Green:
Grøn te bør normalt ikke trække i mere end 80 grader varmt vand og ikke over 3 min.. Spice'n'Green er lidt mere tålmodig end almindelig ren grøn te, men det er godt at lade det kogte vand køle lidt af, inden det hældes over teen Trækkentiden er omkring 3-4 minutter.

tilbage til topTilberedning af EterniTea Spice'n'Rose:
Spice'n'Rose er en overraskende velsmagende krydder-te med rosekronblade i. Rose siges at virke "kølende" og dæmpende på sind og krop, og denne blanding er specielt sammensat til at fremhæve disse kvaliteter. Spice'n'Rose er indbegrebet af en aften-te: kølende, dæmpende og beroligende og ideel lige før sengetid. Lad endelig tebrevet blive i koppen så længe som muligt og husk at 'massere' tebrevet nogle genge mens den trækker.

tilbage til topTilberedning af EterniTea Spice'n'Black:
Spice'n'Black er den eneste te i serien der indeholder en ekstra tilsat aromatisk olie, nemlig bergamotteolie, som giver den velkendte Earl Grey smag. Spice'n'Black har den fordel, at den med sin blanding af sort te og krydderier har en naturlig, sød og fyldig smag. Den kan sagtens bare drikkes, som den er eller med mælk og sukker eller honning.

tilbage til topTilberedning af EterniTea Chai:
Chai stammer fra den indiske måde at tilberede sort te med krydderier, mælk og sukker. Det er faktisk meget simpelt at tilberede en helt fantastisk Chai, hvis du bare følge disse enkle trin nøje. EterniTea Chai tilberedes med lige dele vand og mælk (+ lidt ekstra vand) og en del sukker.

Download opskrift: EterniTea Chai latte.pdf


Her følger opskriften på 2 store glas chai:
1) Kom en hel kop kogende vand + 1/3del kop extra i en gryde.
2) Ryst chaiblandingen grundigt så te og krydderier er jævnt fordelt i posen.
3) Kom 2 hele spiseskeer chaiblanding i vandet og lad det koge op i 1/2 minut.
4) Kom dernæst en hel kop mælk ned i den stærke te.

5) Tilsæt to strøgne spiseskeer sukker.
6) Lad det hele koge op igen een gang.
7) Si tebladende fra
8) Server dampende varm med en økologisk småkage til.

Rigtig god fornøjelse!

Bemærk at EterniTea Chai også kan tilberedes som en ganske almindelig kop te. En teske til en kop te trækker i ca. 3 min. Smager fortræffeligt også uden mælk og sukker.

tilbage til top


Tilberedning af AngelTea Ginger Lemon:
Et tebrev rækker til flere kopper te. Put f.eks. et par tebreve i en stor kande med kogt vand og lad dem ligge deri. Efter ca. 4-6 min smager teen godt. Hvis du lader brevene blive i kanden, vil du opleve, hvordan smagen bliver mere og mere kraftig, men stadig en dejlig smag. Teen skifter karakter og farve efterhånden som den trækker. Til sidst vil ingefæren og den lille smule peber, der er i blandingen, blive noget mere fremtrædende.

Hvis du køber teen som løs te, vil du med lidt mindre te kunne få en rigtig god smag. Kom den løs i kanden og efter nogle minutter falder det hele ned på bunden. På denne måde får du den fulde oplevelse af teens vidunderlige smag.

Ginger Lemon bliver ikke bitter, men den kan godt blive så stærk, at krydderierne "kammer over". Så skal du bare komme lidt mere vand i og lade den stå lidt.

tilbage til top


Tilberedning af AngelTea Sweet Spice:
Et tebrev rækker til flere kopper te. Put f.eks. et par tebreve i en stor kande med kogt vand og lad dem ligge deri. Efter ca. 4-6 min smager teen godt. Hvis du lader brevene blive i kanden, vil du opleve, hvordan smagen bliver mere og mere kraftig, men stadig en dejlig smag.

Hvis du køber teen som løs te, vil du med lidt mindre te kunne få en rigtig god smag. Kom den løs i kanden og efter nogle minutter falder det hele ned på bunden. På denne måde får du den fulde oplevelse af teens vidunderlige smag.

Sweet Spice bliver ikke bitter, men den kan godt blive så stærk, at krydderierne "kammer over". Så skal du bare komme lidt mere vand i og lade den stå lidt.

tilbage til top


Tilberedning af AngelTea Lemon Green:
Grøn te bør normalt ikke trække i mere end 80 grader varmt vand og ikke over 3 min.. Lemon Green er lidt mere tålmodig end almindelig ren grøn te, men det er godt at lade det kogte vand køle lidt af, inden det hældes over teen Trækkentiden er omkring 3-4 minutter.

AngelTea Lemon Green er det ideelle valg til at servere som 'after dinner' te efter et større måltid.

tilbage til top